Övrigt

Berguven räddad från Stockholms City

2019-03-28 11:17 #0 av: eskils

"Många oroliga privatpersoner slog larm till polisen om den synskadade berguven som levde ett stressigt liv i centrala Stockholm. Den stora ugglan togs om hand av fågelrehabiliterare Victor Persson och kunde släppas i det lugnare Roslagen.

Berguvens öga undersöktes av Victor Persson på Stockholms vildfågel rehab, en ideell organisation som tar hand om skadade fåglar.

Victor kunde konstatera att berguven hade ärrbildning på hornhinnan men att det rörde sig om en gammal ögonskada. Fågeln var undernärd på grund av en infektion i munnen men behandlingen hade effekt. Den mäktiga ugglan fick äta upp sig och flygträna.

-  Hans synnedsättning har inte hindrat honom att jaga. Problemet var infektionen i munnen och att ugglan var på fel ställe, mitt i stan. Där levde den rövare eftersom den ständigt blev störd av nyfikna människor som inte lät honom vara i fred och äta sitt byte, säger Victor Persson till SVT Nyheter.

Många ornitologer anser att alltför många människor stör fåglar för att få närbilder med sina mobilkameror.

– Man bör hålla ett respektfullt avstånd till vilda djur, särskilt när de äter."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/synskadade-berguven-slappt-i-roslagen

Glad


Anmäl
2019-03-28 13:56 #1 av: Jimmy.L

Folk borde ha mer respekt för rovdjuren som måste kunna få äta ifred.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.