stockholm-allmänt

Allt fler stockholmare lämnar länet

2019-11-14 12:28 #0 av: Jimmy.L

Trenden fortsätter – av invånarna i Stockholm flyttar fler från än till länet. Mellan januari och september har nästan 1 000 Stockholmare tagit sitt pick och pack till en annan plats i landet.

https://mitti.se/nyheter/stockholmare-lamnar-flyttar/?omrade=hela-stockholm&view=app

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-11-14 12:45 #1 av: eskils

Stockholms befolkning minskar numera med ca 12 personer om dagen. Många flyttar till grannkommuner som Nacka och Norrtälje. 

Gissar att de vill slippa trängseln och otryggheten i storstan och att de har möjlighet att jobba hemifrån. Gissar också att det främst rör sig om infödda svenskar och skattebetalare som flyttar. Vilket torde innebära att stadens ekonomi försvagas...

https://mitti.se/nyheter/bostadsmarknadens-flyttar-stockholm/?omrade=hela-stockholm&view=app


Anmäl
2019-11-16 20:05 #2 av: Åsa S

Det är ju bättre luft utanför stockholm känner klar skillnad när jag kliver av i kungsängen och ännu mer skillnad när jag åker till sommarstugan i Västmanland. +Det är rätt stökigt i stan vi har t.o.m diskuterat att flytta närmre sommarstugan i Västmanland när vi blir pensionärer vi kan få ett rätt bra boende i Västmanland för den summan man får för en lägenhet i stockholms län så jag har stor förståelse för att stockholmare lämnar länet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.